
Aziatische Gyoza
- Bijgerechten, Hoofdgerechten, Voorgerechten
- Kip
Ingredients
10 person(s)
- 250 g kippengehakt( of een andere vleessoort/ groentjes/ veggie alternatief)
- 200 g Chinese kool-fijn gesneden
- 2 st lente ui, fijn gesneden
- 2 g GEMBERPOEDER GEMALEN APOLLO PROFESSIONAL
- 10 g KNOFLOOKPUREE APOLLO ESSENTIAL
- 15 g GROENTENBOUILLON APOLLO ESSENTIAL
- 10 g KIPPENBOUILLON POEDER laag zout (CD00669-02) APOLLO ESSENTIAL
- 500 gr culinaire room 20%
- 1 pakje dumpling vellen
- 1 st GLAZE WASABI SOYA APOLLO ESSENTIAL
Preparation
- Meng het gehakt (of groenten) in een kom met de fijngesneden kool, lente-ui, ESSENTIAL GROENTENBOUILLON APOLLO, KNOFLOOKPUREE APOLLO en KIPPENBOUILLON POEDER APOLLO laag zout
- Neem een dumplingvel en leg een kleine lepel van de vulling in het midden.
- Maak de rand van het dumplingvel vochtig met een beetje water. Vouw het vel dubbel over de vulling en druk de randen goed aan, zodat je een halve maantje krijgt.
- Zorg ervoor dat de randen goed gesloten zijn, zodat de vulling er niet uitloopt tijdens het bakken of stomen.
Bakken:
· Verhit een beetje olie in een pan met een deksel op middelhoog vuur.
· Leg de dumplings voorzichtig in de pan, zodat ze niet tegen elkaar aan liggen.
· Bak de dumplings aan de onderkant totdat ze goudbruin en knapperig zijn (ongeveer 2-3 minuten).
Stomen :
Voeg voorzichtig een klein beetje water toe aan de pan (ongeveer 50 ml), snel het deksel erop zetten en laat de dumplings 5-7 minuten stomen totdat de vulling goed gaar is.
Het water zal verdampen en de dumplings worden zacht aan de bovenkant terwijl ze knapperig blijven aan de onderkant.
Presentatie:
Presenteer afgewerkt met de GLAZE WASABI-SOJA APOLLO
Vermelde informatie met betrekking tot allergenen is alleen van toepassing op kruiden, specerijen en andere producten van Apollo. Onze recepten worden louter gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden.