Bouillaisse Kroketten
- Vis & Zeevruchten
- Hoofdgerechten
Our products for the recipe
Ingredients
10 person(s)
- 1kg Witte vis snijlingen, zacht gepocheerd
- 500g Surimi
- 500g Rivierkreeftenvlees
- 250g Grijze garnalen
- 50g Platte peterselie
- 2.5l Melk of water
- 350g BRETOENSE VISSOEP
- 0.4l VLOEIBARE ROUX
- 60g GELATINE POEDER
- 10g CHILLIES GEMALEN
- 500g SFINC BATTER UNIVERSEEL
- 2kg PAN BLANK (BROODMEEL)
- 500g SFINC DRY FIBER
Preparation
1. Breng het water aan de kook, voeg op ong 85°C de BRETOENSE VISSOEP, witte rouxkorrels en VLOEIBARE ROUX toe, laat minimum 3 minuten doorkoken.
2. Neem van het vuur, voeg de GELATINE POEDER toe, meng deze eerst goed onder het deeg, voeg dan de visstukjes, schaaldieren, peterselie en surimi toe, meng goed onder elkaar.
3. Stort het deeg in een gastronorm of schaal om te laten afkoelen, 12 uur in de koelkast is ideaal.
4. Meng de SFINC BATTER UNIVERSEEL met het water en laat even rusten om alles mooi te laten wellen.
5. Breng de kroketten in de gewenste vorm en wentel ze eerst in de SFINC DRY FIBER, daarna in de oplossing met BATTER, stap 3 = BROODMEEL, laat dan terug afkoelen tot in de kern!