Buikspekbuns Met Zoetzure Komkommer En Pulled Pork Saus
- Varken
- Barbecue, Hoofdgerechten, Voorgerechten
Our products for the recipe
Ingredients
10 person(s)
- 1,5 kg buikspek zonder zwoerd
- 20 kleine broodjes (bv. mini bao broodjes of mini brioche broodjes)
- 1 bosje lente-ui
- 100 g geroosterde pindanoten, grof gehakt
- 1 st komkommer
- 2 dl water
- 50 g suiker
- 2 dl witte wijnazijn
- 1 tl rode pepertjes, fijn gesneden
- 100 g APOLLO PROFESSIONAL BBQ RIB RUB
- 1 el APOLLO PROFESSIONAL CHINEES VIJFKRUIDENPOEDER
- 1 el APOLLO PROFESSIONAL GEMBERWORTEL GEMALEN
- 670 ml APOLLO PROFESSIONAL PULLED PORK BBQ SAUS
- 1 tl APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT
Preparation
Buikspek:
- Kruid het buikspek met de BBQ RIB RUB en ook lichtjes met het CHINEES VIJFKRUIDENPOEDER en wat GEMBERWORTEL GEMALEN. Wrijf goed in.
- Plaats op een indirecte grill van ca. 120°C en gaar in ca 2.5 uur tot een kerntemperatuur van 75°C.
- Kwast lichtjes in met PULLED PORK BBQ SAUS, laat even rusten .
Komkommersalade:
- Meng het water, azijn, suiker, SALTWELL ZOUT en de rode pepertjes.
- Breng even aan de kook en laat het afkoelen.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en laat deze in het zoetzure vocht marineren.
- Maak ze voor het serveren even droog.
Presentatie en serveren:
- Verwarm de broodjes , snij het buikspek in dunne plakjes en wrijf ze nog even met de licht verwarmde PULLED PORK BBQ SAUS.
- Beleg de broodjes met spek, komkommerplakjes , nog wat saus en decoreer met wat pindanootjes en in ringetjes gesneden lente-ui.
Informations mentioned concerning allergens only applies to Apollo's herbs and spices and others Apollo's products. Our recipes are given for informational and non-binding purposes