Dorade "Barbecoa"

Dorade "Barbecoa"

  • Vis & Zeevruchten
  • Barbecue, Hoofdgerechten

Ingredients

10 person(s)

  • 4 kg dorade, gekuist en ontschubt
  • 100 cl Mezcal of Tequila
  • 100 g rode ui, in grove brunoise
  • 25 g groene olijven
  • 40 g PIRI PIRI KRUIDENMELANGE
  • 700 g TORTILLASAUS
  • 25 g KAPPERTJES NON PAREILLE
  • 80 g BBQ SEAFOOD RUB

Preparation

Cooking duration : 30 min

Preparing duration : 10 min

  1. Neem een stuk alufolie, leg een vis op folie, kruid met de BBQ SEAFOOD RUB en PIRI PIRI KRUIDENMELANGE, overgiet met wat gesmolten boter en de Mezcal, plooi tot een papilotte en plaats op de bbq, bak tot de vis gaar is.
  2. Bereid ondertussen de Mexicaanse saus (eventueel op de bbq), stoof de rode ui in wat olijfolie, flambeer met wat mezcal en blus met de TORTILLASAUS, voeg wat kappertjes en olijven toe.
  3. Leg de gebakken vis op een bord, plooi de folie open en werk af met een portie saus op de vis, geef er wat verse limoenpartjes bij.

Serveer hierbij een Quinoa gerechtje of een Mexicaanse gebakken rijst.