Frisse soep van erwten met...

Frisse soep van erwten met munt & lenteui

  • Soepen, Voorgerechten
  • Kip / Gevogelte

Ingredients

10 person(s)

  •  50 g olijfolie 
  • 50 g boter 
  • 1 pak Lente-uien 
  • 900 g erwtjes (diepvries) 
  • 1 L water 
  • 1 pak verse munt 
  • 500 g gemalen Parmezaanse kaas 
  • 150 g Room 
  • 500 g culinaire room 20% 
  • 20 g ROUX VLOEIBAAR Apollo Essential
  • 20 g KIPPENBOUILLON POEDER laag zout Apollo Essential   
  • 2 g DIPPER ITALIAANS MET KAAS Apollo Professional
  • 4 g ZWARTE PEPER GEMALEN Apollo Professional

Preparation

  1. Smelt de boter samen met de olijfolie in de pan. 
  2. Laat de lente-uien even zweten in de boter en olijfolie 
  3. Bevochtig met het water en de KIPPENBOUILLON POEDER, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. 
  4. Voeg de erwten en de culinaire room toe en laat opnieuw 5 minuten zachtjes koken, breng op smaak met de ZWARTE PEPER bind met
    de VLOEIBARE ROUX 
  5. Neem van het vuur, voeg de fijngesneden munt toe en mix of blend. 
  6. Maak de kaaskoekjes, leg de gemalen Parmezaan op kleine hoopjes op een bakplaat, , bak af in een oven van 200°C tot ze lichtbruin zijn. 
  7. Strooi er wat DIPPER ITALIAANS MET KAAS op  
  8. Presenteer de soep met de fijn gesneden munt en de krokantjes