Gemarineerde Hazenrug met gebakken polenta

Gemarineerde Hazenrug met gebakken polenta

  • Hoofdgerechten
  • Wild

Ingrediënten

10 Personen

  •  140 g Apollo Essential groentebouillon SW00018
  • 1,5 l Water 
  • 400 g Polenta 
  • 100 g Roomboter 
  • 10 st Hazenrugfilet 
  • 100 g Apollo Professional les intenses knoflook peterselie A467010-09
  •  Apollo Professional Peper steak PEPPB2120-06
  • 5 st Paksoi 
  • Apollo Essential Glaze Balsamico A407120-01
  • Cress 
 

Bereiding

Polenta

· Breng het water aan de kook en los hier de groentebouillon in op. 

· Voeg de helft van de bouillon toe aan de polenta. 

· Roer goed door en laat rustig koken. 

· Als de polenta al het vocht heeft opgenomen kan je nog iets bouillon toevoegen. 

· Zorg wel dat de polenta niet de dun wordt. 

· Als de polenta gaar is, giet je deze in de juiste vorm en koel af. 

· Snijd de afgekoelde polenta indien nodig in de juiste vorm. 

· Bak de polenta in de boter. 

Hazenrugfilet

· Bestrijk de hazenrugfilets met de marinade en laat dit 1 uur rusten. 

· Bak de hazenrug kort aan in de boter. 

· Bestrooi met de peper. 

Paksoi

· Snijd de paksoi in de lengte door en bak deze 

· Bouw het gerecht op na keuze garneer af met de cress en de Glaze Balsamico 

 Tip: Serveer hier bij gekarameliseerde mini paksoi (of biologische bieten)