Poke Bowl

Poke Bowl

  • Hoofdgerechten, Maaltijdsalades, Salade, Traiteurgerechten
  • Kip / Gevogelte

Ingredients

10 person(s)

  • 1 kg gevogelte, in reepjes gesneden
  • 150 g rode parel tomaatjes
  • 150 g gele parel tomatjes
  • 750 g zwarte rijst
  • 150 g baby mais
  • 150 g edamame of groene bonen
  • 2 l water
  • 20 g Apollo zeezout
  • 400 g Jermayo mayonnaise
  • 75 g Apollo miso bouillon
  • 20 g Apollo Les Intenses tomaat basilicum,tym
  • 20 g Apollo Les Intenses rozemarijn citroen
  • 50 g Apollo basis dressing oliva
  • 15 g Apollo bruschetta mix
  • 15 g Apollo dipper Toscaans
  • 300 g Apollo woksaus (Teriyaki, Hoisin, Oriental sesame, Hot & spicy, Sweet & sour, Szechuan)
  • 50 g Apollo Essential groentenbouillon
  • 25 g sesam zaadjes (geroosterd)
  • Rejo vruchtenmarinade (50% marinade / 50% rijstazijn). Doe dit mengsel op het fruit en verpak het vervolgens vacuüm. Geschatte dosering: 150 ml per kg fruit. 

Preparation

 1. Kook de zwarte rijst in water met het Apollo zeezout en de ESSENTIAL ASIAN GROENTENBOUILLON. Koel zo snel mogelijk terug. 

2. Meng de JERMAYO MAYONAISE met de ESSENTIAL MISOBOUILLON, meng er de zwarte rijst onder.

3. Meng de gele tomatenparels met de DRESSING BASIS OLIVA en de DIPPER TOSCAANS 

4. Meng de rode tomatenparels met LES INTENSES TOMAAT-BASILICUM en de BRUCHETTAMIX. 

5. Snij de babymais in dunne schijfjes en marineer in FRUITMARINADE, azijn en rode bietensap. 

6. Meng de Edamame met de INTENSE ROZEMRIJN CITROEN. 

7. Bak de Kippenreepjes met de gekozen WOKSAUS 

 Presentatie: 

Stel de Pokébowl samen, een laag zwarte rijst op de bodem, leg er de
groentjes in groep op. 

Leg dan centraal de kippenreepjes, werk af met een paar dotjes leuke mayo. 

Werk af met geroosterde sesamzaadjes en eventueel een eetbare bloem of
wat verse microkruiden.