Stoofpotje van ree met peperkoek
- Rundvlees
- Traiteurgerechten
Ingredients
- 1 kg hertenvlees, van de schouder of de nek, in stukken van ong. 4 cm
- 2 wortelen, in brunoise
- 1 tak witte selder, in brunoise
- 2 ajuinen, in brunoise
- 2 sneetjes peperkoek
- 20 g bittere chocolade
- 1/2 L rode wijn
- 10 cl cognac
- 80 gr boter
- 20 g plantaardige olie
- 500 g GRAND VENEURSAUS
- 100 g MARINADE EXTRA
- 1 st LAURIERBLAD
- 5 g PEPPER & SALT MIX
- 2 g TIJM HEEL
Preparation
1. Bereid de marinade: voeg de TIJM HEEL en het LAURIERBLAD (eventueel in een theebol) & MARINADE EXTRA bij de rode wijn, cognac en het vlees, plaats deze afgedekt minimum 12 uur in de koeling.
2. Zeef het vlees uit de marinade en kleur in de boter, kruid met de PEPPER & SALTMIX.
3. Voeg de gesneden groenten toe en kleur even mee.
4. Voeg de marinade toe (zonder de TIJM HEEL en het LAURIERBLAD) en breng aan de kook, leg de peperkoek bovenop het vlees en laat ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel.
5. Voeg de GRAND VENEURSAUS en de bittere chocolade toe en controleer de smaak, voeg eventueel nog wat peper of zout toe, laat nog even doorkoken.
Tip: serveer dit met typische wildgarnituren, gevulde appeltjes, boschampignons, kroketjes, enz...