Tsukune - Japanse balletjes van kippengehakt met gekookte rijst
- Aperitiefhapjes, Hoofdgerechten
- Kip / Gevogelte
Our products for the recipe
Ingredients
10 person(s)
- 2 kg kippengehakt
- 800 g Basmatirijst
- 1,6 l water
- 100 g peulen, lichtjes voorgekookt
- 400 g WOKSAUS TERIYAKI
- 50 g JAPANSE KRUIDENMELANGE NO ADDED SALT
- 25 g SESAMZAAD GEPELD, geroosterd
- 50 g GROENTEBOUILLON
Preparation
- Meng het kippengehakt met de WOKSAUS TERYAKI en de JAPANSE KRUIDENMELANGE, maak er balletjes van, bak ze aan in wat boter en sesamolie. Voeg nog wat van de saus toe als de balletjes bijna gaar zijn.
- Kook de rijst in het gezouten water, voeg er de GROENTEBOUILLON aan toe. Voeg de peulen net voor dresseren op de borden of kommetjes.
Tip: Tsukune wordt vaak geserveerd als een spiesje, kan hier ook perfect. Gebruik onze VEGANMELANGE WIT voor een veggie of vegan alternatief
Vermelde informatie met betrekking tot allergenen is alleen van toepassing op kruiden, specerijen en andere producten van Apollo. Onze recepten worden louter gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden.