Vongole met fregula
- Vis & Zeevruchten
- Hoofdgerechten, Pasta
Our products for the recipe
Ingredients
10 person(s)
- 4 kg Vongole
- 650 g Fregula sarda
- 50 g sjalot
- 20 stuks zongedroogde tomaten
- 15 stuks kerstomaten
- 25 ml extra vierge olijfolie
- 1 bundel platte peterselie
- 20 g APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE
- 100 g APOLLO ESSENTIAL GROENTEBOUILLON
Preparation
- Spoel en reinig de vongole grondig, laat ze uitlekken.
- Breng een scheut olijfolie op temperatuur en bak de vongole samen met wat peterselie stengels op een hoog vuur, tot ze opengaan. Haal de vongole uit de pan.
- Haal een deel van de vongole uit de schelp en hou er wat over om uw gerecht af te werken.
- Bereiding fregula: Stoof de sjalot aan in wat olijfolie, voeg de KNOFLOOKPUREE toe, laat even aanstoven, voeg de fregula toe en laat even meestoven. Blus met het vocht van de vongole, voeg de GROENTENBOUILLON APOLLO toe en voldoende water om de pasta te garen zoals een risotto.
- Voeg de Kerstomaten en zongedroogde tomaten, eventueel verkleind, toe en breng op smaak, voeg de vongole uit de schelp toe en meng voorzichtig onder elkaar.
- Serveer de fregula in mooie kommen en werk af met wat vongole in de schelp en fijne verse groene kruiden, en een scheutje olijfolie.
Informations mentioned concerning allergens only applies to Apollo's herbs and spices and others Apollo's products. Our recipes are given for informational and non-binding purposes